第一城浸信會

City One Baptist Church

擁抱祢我他  活現神的家 –成為佈道的群體
一切都是出於神;祂藉著基督使我們與祂和好,又將勸人與祂和好的職分賜給我們。(哥林多後書 5:18)

最新消息

< 返回目錄
2019-11-29

第一城浸信會主辦平安夜福音晚會–一城廚房‧食咗先講

如果人生係一個筵席:

「喂食飯啦,咪玩手機啦~」好耐好耐無一家人齊齊整整,返屋企圍埋坐低食餐飯。咪話屋企,香港都好耐無坐低傾吓偈... 經過呢年既風風雨雨,已經好攰,好攰。好彩仲有呢個家... 呢度無鼎爺無 Gordon Ramsey,但有個精打細算既幕後功臣,揀既每一款食材都帶出獨特既甜酸苦辣... 原來呢種味道,叫人生。

水聲不斷,我緩緩望出窗外既夜空。懷念以前總有人搞惦一切... 從幾時開始我會執枱洗碗架?係愛定係責任啊哈利?Why not both。或者,成長就係甘願為人捨己。

呢個並唔係普通既晚餐。由買餸到煮飯,食飯到洗碗,其實由始至終都有上帝同行。講明唔係五星級酒店大廚,但保證你食過返尋味。雖然無好cozy既地方,但保證你得到「休息」,揾到內心既平安。有無興趣試試佢?

一城廚房,食咗先講。